We kregen volgende vraag via email, en denken dat deze wel interessant is om met iedereen te delen…

V. Hoi Steven… De volgende dagen wordt het tropisch warm.Doen jullie dan iets speciaal om toch een goede kwaliteit te kunnen leveren qua snijbloemen?

A. Wij bij Bloemen Blavier vinden kwaliteit één van onze prioriteiten, dus nemen we volgende maatregelen:

  1. Wij kopen de meeste bloemen rechtstreeks op de veiling.  1 à 2 keren per week kan je ons op de Euroveiling in Brussel vinden waar we onze bloemen en planten kopen. Deze bloemen hebben zo-wie-zo al een keuring gekregen door Euroveiling alvorens ze verkocht worden, en wij gaan voor de eigenlijke veiling al eens in de koelcellen neuzen om onze bloemen uit te kiezen die we willen kopen. Zo kiezen we TOPkwaliteit en bloemen vers van de kweker. Geen dagen verlies alvorens bloemen bij de groothandel geraken.
  2. Na de veiling nemen we de bloemen onmiddellijk naar huis en als we thuis zijn worden deze direct verwerkt: Uitpakken, kuisen en aansnijden doen we binnen de halve dag, zodat deze bloemen nog vers zijn als we ze gekuist hebben.
  3. Alle bloemen worden dan in vazen gezet met speciale bloemenvoeding. Wij vinden het belangrijk dat onze bloemen ‘verwend’ worden en investeren daarom in dit speciaal voedsel (een andere vorm van dit voedsel krijgt elke klant ook mee in poedervorm als men een boeket koopt)
  4. En dan gaan de bloemen ofwel de winkel in, ofwel de koeling. Achter ons huis staat een koeling van 8m2 waar we ruim plaats hebben voor alle snijbloemen, boeketten en bloemstukken. Het is daar gemiddeld 10-12 graden, ideaal om de bloemen te bewaren.
  5. Elke avond zetten we de bloemen, boeketten en bloemstukken die in de winkel staan, in deze koelcel. Dit is even werk, maar we willen onze kwaliteitsgarantie hoog houden, en daarom gaan alle bloemen in de koelcel voor de nacht. Elke ochtend voordat de winkel opengaat, doen we het omgekeerde en wordt de winkel gevuld

Met dit warme weer gaan we normaal gezien het merendeel van de bloemen de ganse dag in de koelcel houden. Enkel bloemen en groen dat geen last heeft van de warmte zal je in de winkel vinden. Je kan natuurlijk aan Steven vragen om de nodige bloemen te gaan halen, en dan ben je er zeker van dat ze fris staan. In de winkel zullen we nodige affiches hangen zodat er toch de keuze is, maar dan lekker fris in de koelcel.

Zo zie je, ook bij dit warm weer kan je terecht voor de gekende kwaliteit bij Bloemen Blavier, uw specialist voor alle bloemen en planten in de regio.

 

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest