03_maart_WVDM

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

 Hortensia

De Hortensia is ook bekend als Hydrangea. Deze plant brengt met haar uitbundige bloemen de lente in huis.

De lente in huis

Houtige takken met donkergroene bladeren en daarboven stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. De bloemetjes zijn er in het rood, paars, roze, wit, blauw en groen. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente. Er bestaan diverse soorten Hortensia’s zoals de bekende bolvormige planten, randbloeiers (Tellertype), seringvormige bloeiers, dubbelkleurige en doorbloeiende types. Ze worden gekweekt in minipotten met één bloem tot grote potten met een enorme zee aan bloemen en zijn verkrijgbaar van januari tot en met augustus.

Uit Azië en Zuid-Amerika

Van oorsprong komt de Hortensia uit Azië en Zuid-Amerika. De Engelse botanicus Sir Joseph Banks bracht na een lange reis, eind achttiende eeuw, voor het eerst een Hortensia naar Europa. De plant kreeg een plaatsje in de botanische Kew Gardens in Londen en werd al snel populair. Tegenwoordig is de Hortensia verkrijgbaar als woonplant en als buitenplant.

Plaats: In de lente heeft de Hortensia graag een koele, lichte standplaats.
Water: Dagelijks verlangt ze een beetje water, het liefst onthard. De plant beloont je goede zorgen met een overvloed aan bloemetjes.

Tip: Is je Hortensia uitgebloeid? Geef haar dan vanaf mei een tweede leven in de tuin. Zet haar op een schaduwrijke plek en geef de eerste weken veel water.

Leuk om te weten

  • Hortensia’s die in de tuin zijn geplant, kunnen van kleur veranderen door de zuurtegraad van de grond. Planten in zure grond worden het volgende jaar blauw. In grond met een hogere pH-waarde worden de Hortensia’s roze.
  • Hydrangea betekent letterlijk ‘watervat’.
  • In Japan drinkt men Hortensiathee tijdens de ceremonie op Boeddha’s verjaardag op 8 april.
  • Van Hortensia’s kun je een mooi droogboeket maken door de bloemen in een droge ruimte te hangen.
  • Worden de bladeren geel? Zet de plant dan in zure, voedzame grond.
  • De plant staat symbool voor dankbaarheid, gratie, schoonheid en overvloed.
  • Faial, één van de eilanden van de Azoren, wordt ook wel het ‘blauwe eiland’ genoemd, omdat er zoveel blauwe Hortensia’s groeien.
[flickr_set id="72157641688532524"]

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos van Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest