De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten.
Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Oncidium
Ravissante luxe

De oncidium – of tijgerorchidee – vormt met maar liefst 750 soorten een van de grootste orchideeënfamilies. De orchidee staat voor liefde, schoonheid, rijkdom en luxe. De naam oncidium is afgeleid van het Griekse woord voor ‘zwelling’, dat verwijst naar de verdikking van de onderste lip van de bloemen.
De oncidium komt oorspronkelijk uit de vochtige subtropen van Noord- en Zuid-Amerika. De plant leeft daar op bomen en struiken, of in rotsspleten, met vaak slechts een laagje mos als bedekking van de wortels.

‘Dansend prinsesje’

De bloemen zijn verkrijgbaar in talloze varianten: van geel tot rood en van geel met (roest)bruin tot bruin met wit, vaak met een tijgerachtig patroon. De plant is speels qua bouw: stevige knollen, bochtige, artistiek ogende scheuten en takken. De oncidium ontwikkelt jaarlijks een of zelfs meerdere takken waaraan de karakteristieke bloemen groeien. Verder ontwikkelt ze luchtwortels, die niet verwijderd mogen worden, want daarmee neemt ze vocht uit de lucht op.
De tijgerorchidee dankt haar bijnaam ‘Dansend prinsesje’ aan de bijzondere vorm van haar bloemen, die gelijkenis vertoont met een prachtig geklede danseres. Haar bijnaam tijgerorchidee verraadt echter al dat de oncidium geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Ze heeft wel wat specifieke eisen. Artistiek gaat in dit geval samen met temperament!
Verzorging

Plaats: een lichte standplaats op kamertemperatuur, niet in de directe zon
Water: eens in de week wat lauwwarm water geven

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest