De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

 

There are no photos with those IDs or post 2952 does not have any attached images!

Saint Paulia, kleurexplosie met hoge aaibaarheidsfactor

Adellijke dame

Er kleeft een adellijk tintje aan de Saintpaulia. Ze werd namelijk vernoemd naar baron Walter von Saint Paul-Illaire, die de plant eind 19e eeuw als eerste ontdekte. De Saintpaulia zorgt onmiddellijk voor een prachtige kleurexplosie in elke kamer. Nog nooit van gehoord? Grote kans dan dat de naam Kaaps viooltje wel een belletje doet rinkelen. Zo wordt deze prachtige dame ook genoemd. Met haar cluster van kleurrijke bloemen – van paars en violet tot wit en bleekblauw en combinaties daarvan – is ze een lust voor het oog. Opvallend zijn haar bladeren: stevig, vlezig en dankzij de lichte beharing beschikken ze over een hoge aaibaarheidsfactor.

Goed voor je stresslevel

De Saintpaulia vindt haar oorsprong in Afrika, om precies te zijn Tanzania en het zuidoosten van Kenia. Daar groeit ze in een vochtige atmosfeer op lichte plaatsen. Dat zijn dus ook de omstandigheden waarin ze het liefst in je woning zal vertoeven. Als jij zorgt voor de ideale omgevingsfactoren, dan zal zij je rustiger maken. Engels onderzoek uitgevoerd op de Universiteit van Surrey toonde namelijk aan dat mensen die in een kamer met planten een aantal opdrachten moesten uitvoeren minder gestrest waren dan de groep mensen die hetzelfde moest doen in een ruimte zonder groen. Ideale huisgenoten dus, die Saintpaulia’s; niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens goed voor je stresslevel.

Plaats: Een plek met veel licht, maar geen volle zon.
Water: Regelmatig water geven tijdens de groeiperiode is belangrijk, in de winter wat minder. Bij voorkeur zacht water.

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest