De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten.
Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’  elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Woonplant van de maand juni: de Cactus

Altijd al een stoere levensgezel gezocht die tegen een stootje kan? Die z’n mannetje staat ongeacht de omstandigheden? De Cactus oogt misschien wat moeilijk benaderbaar, maar is het ijs gebroken, dan staat hij onvoorwaardelijk voor je klaar en geeft zelfs bloemen als je `m verwent.

Sterke jongen

De Cactus is een meester in het zich aanpassen aan veranderende levensomstandigheden. Dat moet ook wel als je uit de woestijn komt. De temperatuurverschillen in dit soort gebieden kunnen wel oplopen tot 50 graden (dag-nacht) en zelfs 100 graden (zomer-winter). Sterke jongen dus die daar tegen kan. De Cactus kan het, maar geef ‘m met beleid water.

Weten wat de Cactus jou te vertellen heeft?

“Ik ben gewoon een echte vent”.

Rots in de branding

Altijd al een stoere levensgezel gezocht die tegen een stootje kan? Die z’n mannetje staat? Een rots in de branding ongeacht de omstandigheden? De cactus oogt misschien wat moeilijk benaderbaar, maar is het ijs gebroken, dan staat hij onvoorwaardelijk voor je klaar.
De cactus behoort dan ook tot de zogenaamde succulenten: planten die de eigenschap beheersen om grote hoeveelheden water op te nemen in hun plantenlichaam en wortels en die daar ook op te slaan. Op deze manier kunnen ze extreem lange perioden zonder water doorstaan. Ook de doornen hebben wat dat betreft een functie: ze kunnen dauw absorberen en zo zorgen voor extra vocht.

Sterke jongen

De meeste cactussen komen oorspronkelijk uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ze komen daar voor in woestijnen en steppen, maar ook op hooggelegen berghellingen, in oerwouden en zelfs tropische regenwouden. Hij is hoe dan ook een meester in het zich aanpassen aan de levensomstandigheden. De temperatuurverschillen in sommige gebieden waar hij voorkomt kunnen wel oplopen tot 50 graden (dag-nacht) en zelfs 100 graden (zomer-winter). Sterke jongen die daar tegen kan. De cactus kan het.

Verzorging

  • Plaats: De cactus past zich aan.
  • Water: In de zogenaamde rustperiode (november – maart) helemaal geen, of zeer weinig water. Vanaf maart benevelen met een plantenspuit en in de zomerperiode of wanneer er bloemknoppen verschijnen, langzaam wat meer water geven. De Cactus is heel gevoelig voor rottingsgevaar aan de wortels.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest