1303_DEF_Maart_Campanula

Lentelicht in huis

Last van een winterdip? Dan helpt de Campanula je uit de nood. Na de donkere winter brengt ze met haar vrolijke bloemen het lentelicht in huis. De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze met haar frisgroene stengels en klokvormige bloemen een hangend tapijt vormt over rotsformaties.

 Snelle groeier

En zo’n indrukwekkend tapijt vormen kost haar amper moeite, want de Campanula is een snelle groeier. Zet haar in een fraaie pot en met de juiste verzorging heb je in geen tijd een indrukwekkende hangplant. Meer dan potgrond die altijd vochtig is, elke twee weken wat plantenvoeding en voldoende licht heeft ze niet nodig. Let op: de Campanula verdraagt geen direct zonlicht achter glas! Als je het goed aanpakt, geniet je zelfs van meerdere bloeiperiodes, die in elkaar kunnen overlopen. Om dat te bereiken moet je wel de uitgebloeide bloemen verwijderen, en de Campanula eventueel na de bloei even verhuizen naar terras of balkon.

 Plaats: Zet op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht achter glas.

Water: Zorg dat de potgrond altijd vochtig is en geef elke twee weken wat plantenvoeding.

 Meer informatie over de Campanula en veel andere planten vind je op www.groenvanbijons.be.

Campanula.3_1024x681

Fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest