Potroos

Klassieke schoonheid

Van (goddelijke) liefde en puurheid tot verbondenheid en de wonden van Christus: de roos vertegenwoordigt het allemaal. De roos is voornamelijk bekend als snijbloem, maar vooral de potroos wordt de laatste jaren steeds populairder. Met de potroos komt er een nieuwe variant op de schoonheid die al in de oudheid zorgvuldig werd gekoesterd en geteeld.
Het waren de Grieken, Romeinen en Egyptenaren die destijds al hun uiterste best deden om de perfecte roos te kweken. Maar ook in China en Afrika werd de pracht van de roos al gewaardeerd.

Beken kleur!

De vroege christenen associeerden de roos met de vijf wonden van Christus. Later stond de roos voor het bloed van de martelaren en werd ze een attribuut voor Maria.
Vandaag de dag is het vooral de kleur van de roos die de symboliek ervan bepaalt. Zo vertegenwoordigt een rode roos in de knop ‘puur en liefdevol’ en een bloeiende rode roos ‘volwassen liefde’. Een witte roos symboliseert ‘echte liefde en geestelijke puurheid’, een rode en witte roos samen ‘eenheid en verbondenheid’. En de gele roos staat voor intieme vriendschap en verbondenheid.
Het aantal soorten bestaat inmiddels uit vele duizenden, in alle kleuren en maten, met en zonder geur. Met de potroos haal je een elegante klassieker in huis!

Verzorging

  • Plaats: Een lichte standplaats. Direct zonlicht vindt ze prima, maar dan heeft ze wel elke dag water nodig.
  • Water: Elke twee á drie dagen wat water.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest