De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

There are no photos with those IDs or post 2927 does not have any attached images!

Een beetje eigenzinnig

Sterk, mannelijk, maar ook verzorgd. Een echte wereldreiziger van oorsprong. Dat is de Bromelia. Blikvanger is ongetwijfeld zijn felgekleurde, grote bloem die als een vlam vanuit het hart omhoog groeit. Die bloemen kunnen de prachtigste kleuren hebben: rood, geel, oranje, paars tot zelfs tweekleurig. Het is vooral een kwestie van flink genieten als hij deze toont. De Bromelia is namelijk nogal eigenzinnig en bloeit slechts een keer. Maar dat doet hij dan wel weer met een energie die zijn gelijke niet kent. Zijn bloei kan namelijk wel drie tot zes maanden duren. Maximaal genieten!

Natural beauty

Zijn flamboyante look doet misschien vermoeden dat hij behoorlijk wat aandacht en verzorging nodig heeft, maar niets is minder waar. De Bromelia is een ‘natural beauty’. Zijn gemakkelijke mentaliteit dankt de Bromelia aan de omstandigheden waarmee zijn voorouders te maken kregen. Die wisten zich prima staande te houden in het ruige Andesgebergte, maar ook in de oerwouden van Uruguay. Daar groeit de Bromelia soms letterlijk op bomen en onttrekt met zijn wortels en bladeren vocht en voedsel aan de lucht. Maar als rasechte wereldreiziger reikt zijn horizon zelfs nog verder: overal in Midden- en Zuid-Amerika vind je Bromelia’s.

Plaats: Geef hem een plaats in het licht, maar vermijd volle zon.
Water: Giet regelmatig water in de kelk van de plant. Van verwennerijen moet de stoere jongen weinig hebben, dus af en toe extra plantenvoeding toevoegen aan zijn water is niet nodig. Op een warme dag vindt hij het wel heerlijk om te worden beneveld met een plantenspuit.

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest