De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Trendy huisgenote

Een natuurlijk middel tegen stress? De Rhipsalis biedt uitkomst. Deze woonplant zorgt voor een kalmerende werking, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Zet een aantal Rhipsalissen in je kamer, en je voelt je gegarandeerd minder gespannen. Onderzoek aan de Universiteit van Surrey in Engeland toonde namelijk aan dat mensen in een kamer met planten veel minder gespannen een hun opgedragen taak uitvoerden dan de groep die dat in een ruimte zonder groen moest doen. Ander onderzoek maakte duidelijk dat proefpersonen in een ruimte met planten een aanzienlijk lagere bloeddruk hebben dan mensen in een kamer zonder planten. De Rhipsalis is ook nog eens een behoorlijk hippe dame, dus wanneer je een huisgenote zoekt die zowel trendy is als je in balans houdt, zit je met deze schone goed.

Cactus zonder stekels

De Rhipsalis is familie van de Cactus. Ze komt voor in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De plant groeit daar op boomstammen in de halfschaduw. Er zijn veel verschillende soorten, die in kleur en vorm behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Maar: zonder stekels! De Rhipsalis is een beauty met gevoel. De Rhipsalis is bovendien een snelle groeier, die lange ranken ontwikkelt. Deze zijn erg makkelijk in model te houden; af en toe bijknippen is voldoende.

Plaats: Elke plek in je huis wordt gewaardeerd.
Water: Een à twee keer per week een klein beetje water geven. Je kan zonder problemen een week of twee, drie op vakantie, wanneer je haar voor vertrek even goed in water dompelt. Staat ze in de zon dan heeft ze wat meer water nodig.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest