De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten.
Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Weinig eisende partner
Zijn verzorgende eigenschappen niet je allersterkste punten? Dan is de Zamioculcas jouw ideale partner. Weinig, of zeer onregelmatig water, droge lucht, te veel of juist te weinig licht: het kan de Zamioculcas allemaal niks schelen. De Zamioculcas groeit gestaag door, of de omstandigheden nu ideaal of zelfs slecht zijn. Haast spottend ontrolt hij steeds weer een prachtige, diepgroene, glanzende bladstengel. Deze plant redt zich altijd wel.

t Zit in de genen

In zijn exotisch ogende, leerachtige bladstengels slaat de Zamioculcas het reservewater op, waar hij in tijden van schaarste op kan teren. Dat afzien zit natuurlijk in de genen van de plant. Wie wil overleven op rotsachtige grond in laaglanden of aan de voet van hooglanden in Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Malawi, moet taai, creatief en spaarzaam zijn. De Zamioculcas kan zelfs nog een verrassing voor je in petto hebben: wordt de plant goed verzorgd dan is er een kleine kans dat hij bloemen ontwikkelt. Omdat de Zamioculcas behoort tot de familie van de Aronskelken is de bloeiwijze vergelijkbaar.

Plaats: Licht of donker maakt niet uit. Hoe groter de pot, des te groter en voller je plant wordt. Maar ook het omgekeerde geldt: hou je je Zamioculcas in een kleine pot, dan past hij zich aan en blijft hij binnen de door jou gestelde grenzen. Tip: af en toe draaien naar het licht en de plant groeit gelijkmatig.

Water: eerder weinig dan veel water

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest