GINGELOM 10 juni 2013 : Bloemen Blavier, dé specialist voor bloemen en planten voor de regio Gingelom-Sint-Truiden-Landen-Heers heeft sinds gisteren een meester-florist als zaakvoerder. Na een zwaar opleidingsparcours van 3 jaren in Leuven en Tongeren studeerde de eigenaar gisteren af als meester-florist.

Zijn eindwerk, samen met de andere cursisten, was te bewonderen in de kerk van Binkom. In het portaal kon Steven, die bekend staat om zijn monumentale en niet-alledaagse bloemstukken, zich helemaal uitleven. Zo kon je een origineel bruidsboeket zien (mooi gepresenteerd naast een bruidskleed van Nicky Van Kets), enkele bloemenpiramides alsook een originele groentenmand en kaarsenarrangement. Deze werden zeer door de talrijke bezoekers gesmaakt, zeker omdat Steven zich helemaal liet gaan in honderden rozen met verschillende kleuren roze. ‘Deze ochtend ben ik om 08uur er aan begonnen. Ik hou van een uitdaging dus had ik weinig voorbereiding gedaan, zodat ik alles ter plaatse kon maken, helemaal afgestemd op de omgeving’ volgens een trotse Steven. ‘Zo werk ik graag: op vraag van een klant het beste van mezelf kunnen geven met de nodige vrijheid om zelf elke klant te verrassen. Niet voor niets is de slogan van mijn winkel ‘verrassend natuurlijk”.

In de voorbije drie jaar heeft Steven zich gespecialiseerd in alles wat met bloemen en planten te maken heeft. Onder de vakkundige leiding van zijn leraren (Marleen Thoelen, Annick Mertens, Alexis Lizin en Beaudoin Roelants) heeft alle aspecten van techniek, creativiteit en originaliteit ontdekt die hij nu volop in zijn winkel in Gingelom gebruikt. Ondertussen heeft hij een groot aantal klanten kunnen verbazen met zijn creaties voor elke gelegenheid: bruidswerk en grafwerk, boeketten en bloemstukken. Sinds het begin van de zaak staat kwaliteit voorop, wat oa betekent dat je Steven één à twee keren per week op de Euroveiling in Brussel kan vinden waar hij zelf zijn bloemen op de veiling gaat kopen.

En met deze titel stopt het nog niet. ‘In België heb ik nu het ganse leerparcours afgelegd’, gaat Steven verder’ Ik volg nu specifieke workshops bij oa Stef Adriaenssens. Maar het Mekka van de bloemsierkunst is natuurlijk Nederland en daarom ga ik nu op zoek naar enkele nieuwe cursussen daar om me verder te specialiseren’. En ondertussen kan u elke dag opnieuw zelf komen genieten van de vele bloemencreaties van de hand van Steven Blavier in zijn winkel ‘Bloemen Blavier’ in Gingelom -gvh

Enkele foto’s van het eindwerk van Steven Blavier

[flickr_set id=”72157634383273357″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest