De kleuren van de Tulp

bos-gemengde-tulpen-groot

tulpen boeket

De naam van de tulpen is afkomstig uit het Ottomaanse rijk. De Ottomanen droegen tulbanden met tulpen er op. De naam van de tulpen is toen afgeleid door de Europeanen van het Perzische woord wat tulband betekende. Overigens heeft deze achterliggende betekenis verder geen invloed op hetgeen waar de tulp symbool voor staat. De tulp symboliseert over het algemeen namelijk perfecte liefde. Maar ook bij de tulpen zijn er verschillende kleuren, waardoor het moeilijk is om een algemene betekenis toe te kennen aan de tulp.

De tulp is de bloem die altijd goed is. Tulpen zijn niet te groot, niet te klein, niet te romantisch, niet te chiq, niet te slordig enzovoort. Tulpen staan symbool ware liefde, maar dit verschilt natuurlijk per kleur. Bekijk daarom onderstaande artikelen om de boodschap van de verschillende tulpen te achterhalen en leer zo de tulpentaal.

RODE TULPEN

De kleur rood is sterke kleur die geassocieerd kan worden met warmte, liefde, hitte, maar ook met vuur en bloed. Zoals ook wel gezegd wordt: rood is zowel cupido als de duivel (twee personages die beiden met rood geassocieerd worden), oftewel u kunt met rood twee kanten op.

BETEKENIS RODE TULPEN

Rode tulpen worden het sterkste geassocieerd met liefde, ten opzichte van andere tulpen. Het geven van rode tulpen is dus een uiting van liefde en genegenheid voor de ander (in de romantische zin). Rode tulpen staan symbool voor ware liefde.

RODE TULPEN ONTVANGEN

In de Victoriaanse tijd reageerde de ontvanger van rode tulpen door de bloemen aan te pakken met de rechterhand of met de linkerhand. Wanneer de ontvanger de rode tulpen ontving met de rechterhand, liet de ontvanger hiermee zien dat de gevoelens wederzijds waren. Het ontvangen met de linkerhand liet echter zien dat de gevoelens niet wederzijds waren.

WITTE TULPEN

Prachtige smetteloze, witte tulpen zijn prachtig om te zien en ook prachtig om te geven. Wilt u iemand vergeven of wilt u respect afdwingen bij iemand, dan kunt u dat bereiken met witte tulpen.

BETEKENIS WITTE TULPEN

De kleur wit staat vaak symbool voor onschuld en puurheid, maar dit zien we niet direct bij de witte tulp terug. Wanneer u iemand witte tulpen geeft, dan staam dit symbool voor vergeving. Maar de witte tulpen kunnen ook gebruikt worden om respect af te dwingen bij anderen.

ORANJE TULPEN

Oranje tulpen, Nederlandser kan het niet. Tulpen en de kleur van Nederland. Oranje tulpen worden daarom vaak als symbool gebruikt voor Nederland. Maar oranje tulpen dragen ook andere betekenissen uit.

BETEKENIS ORANJE TULPEN

Oranje tulpen staan voor enthousiasme en kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Natuurlijk bij Nederlandse feestdagen, maar de oranje tulp kan ook vriendschappelijk gegeven worden of zelfs zakelijk. Oranje tulpen zijn een perfecte manier om uw enthousiasme te laten blijken.

GELE TULPEN

Geel symboliseert zonneschijn en dus warmte, leven, blijheid en plezier. Maar aan de andere kant staat geel ook voor bedrog en lafheid. U kunt met de kleur geel dus vele kanten op. Maar hoe zit het met gele tulpen? Welke boodschap dragen zij met zich mee?

BETEKENIS GELE TULPEN

De boodschap die gele tulpen uitdragen is gelukkig positiever, al was dit niet altijd zo. Voorheen symboliseerden gele tulpen een hopeloze liefde, een liefde zonder toekomst. Gelukkig is boodschap die deze gele tulpen met zich meedroegen in de loop van de tijd drastisch veranderd. De huidige boodschap is een stuk vrolijker en optimistischer. Gele tulpen staan tegenwoordig namelijk voor vrolijkheid, blijheid en zonneschijn. Een echte oppepper van de dag dus.

ROZE TULPEN

De kleur roze wordt ook wel gezien als de lievere, de zachtere versie van de rode kleur. De kleur roze wordt dan ook vaak in verband gebracht met lieve, schattige babymeisjes. Deze zachtaardigheid kan ook teruggevonden worden bij de roze tulpen.

BETEKENIS ROZE TULPEN

Roze tulpen stralen elegantie en zachtaardigheid uit en daarmee kan de roze tulp ook geassocieerd worden. Ook staan de roze tulpen symbool voor het ultieme geluk. Met het geven van roze tulpen aan een ander, wens je degene het beste toe en veel geluk. Roze tulpen kunnen bijna bij iedere gelegenheid gebruikt worden wanneer u de roze tulpen geeft aan iemand die u dierbaar is.

PAARSE TULPEN

De kleur paars wordt vaak in verband gebracht met koninklijke waardigheden. Geldt dit ook voor de paarse tulpen?

BETEKENIS PAARSE TULPEN

Paarse tulpen symboliseren royalty, koningschap, koninklijke waardigheden. Maar ook staan paarse tulpen voor rust en spiritualiteit. Paarse tulpen kunnen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden, ook de algemene gelegenheden.

VERSCHILLENDE KLEUREN TULPEN

U zou het niet meteen denken, maar een boeket met verschillende kleuren tulpen draagt ook een eigen boodschap met zich mee, een onverwachte boodschap zelf!

BETEKENIS VERSCHILLENDE KLEUREN TULPEN

Wanneer u een bos tulpen aan iemand geeft met daarin verschillende kleuren tulpen erin, dan draagt u de boodschap uit dat degene aan wie u het geeft mooie ogen heeft. Een aparte boodschap, maar wel degelijk het symbool waar de verschillende kleuren tulpen voor staan: mooie ogen.

(met dank aan http://bloemennederland.nl/)

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

Neem contact met ons op via dit contactformulier

6 + 12 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest