Het Fonteinhof (Borgloon)

Exclusief feesten in een uniek en fleurig kader, verzorgd door bloemen Blavier

Het Fonteinhof in Borgloon in de bloemen zetten voor uw feest, huwelijk of evenement? Dan kan u in alle vertrouwen beroep doen op het team van bloemen Blavier. Wij tonen hier de mogelijkheden van deze locatie samen met enkele van onze realisaties. Overtuigd? Vul dan beneden uw gegevens in en wij nemen spoedig contact met u op om uw feest in het Fonteinhof in de bloemen te zetten !

Alvast enkele hoogtepunten van onze creaties in het Fonteinhof in Borgloon

Het begon in de vroege Middeleeuwen toen er reeds een vestiging was op het Fonteinhof. Het Fonteinhof is door een eeuwenoude lindendreef verbonden met het uit de 13e eeuw daterende Sint-Niklaas en Dionysius kerkje van Gotem. In die tijd moest de kasteelheer de kerk bouwen en de pastoor aanduiden en betalen. Hierdoor is dit de enige plaats in Limburg waar de poort van de kerk en de poort van het Fonteinhof recht tegenover elkaar staan, ideaal om met de familie in suite naar de kerk te lopen gelijk dat vroeger gedaan werd. Het huidige poorthuis dateert van 1729 en was toen de opbrengst eigendom van de burgemeesters van Hasselt. In de glorietijd besloeg het Fonteinhof ongeveer 1500 hectare en hadden ze ongeveer 30 boerenpaarden. Op het einde van de 19e eeuw trouwde een dochter van de familie Briers met ridder de Lamine de Bex uit Luik die ingenieur was. Deze heer ontwikkelde fruitpersen en zo ontstond in 1914 het bekende Looza fruitsap op het Fonteinhof te Gotem. Het was hier gevestigd tot 1936. In de jaren tachtig werd Looza verkocht en toen begon het verval van het Fonteinhof.

Op 22 september 2003 kochten Hilde en Hendrik Reyskens – Vanholst het als monument geklasseerde en in landschappelijk waardevol agrarisch gebied gelegen Fonteinhof. Voor ons was het liefde op het eerste gezicht. Bij onze kennismaking konden we de ziel van het Fonteinhof meteen voelen en leek het alsof we er al jaren mee vertrouwd waren. Dit was gewoon ons ding en de omvang van de werken die eraan dienden te gebeuren deed ons niet terugdeizen. We volgende ons hart en iedere dag weer zijn wij daar blij om! De uitdaging om het Fonteinhof nieuw leven in te blazen, het weer een functie en een doel te geven en hierbij zijn ziel te bewaren, hebben we met beide handen aangenomen.

Op 7 mei 2012 openden wij, het gezin Reyskens-Vanholst, het Fonteinhof. 2 jaar en honderden feesten later willen we jullie graag uitnodigen om kennis te maken met de unieke sfeer van het Fonteinhof en om van onze persoonlijke service te genieten.

Familie Reyskens-Vanholst
Hilde, Hendrik, Liselotte en Michiel

overgenomen van http://www.fonteinhof.be

Fonteinhof
Fonteinhof 1
3840 Borgloon, België
Tel.: +32(0)12 23 45 00
E-mail: info@fonteinhof.be

Feestlocaties
(coming soon)

Den Dries (Montenaken)
La Jouissance (Montenaken)
't Veilinghuis (Sint-Truiden)
De Waterhoek (Geetbets)
De Beekhoeve (Landen)
Kasteel van Hoen (Geetbets)
Hoeve Renwa (Heers)
Het Fonteinhof (Borgloon)

Huwelijksbloemwerk
(alfabetisch)

Altaarstuk
Bedankboeket
Bloemenhart
Bloemenkoffer
Boddelkar
Bruidsboeket
Ceremoniewagen
Corsages
Diadeem
Kandelaar
Mini-ceremoniewagen
Paaskaars
Proefboeket
Stoelversiering
Strooibloemen
Werpboeket

- MENU -

Kerken
(coming soon)

Sint-Gandulfuskerk (Sint-Truiden)
Sint-Pieterskerk (Borlo - Gingelom)

[FAGP id=29891]

Enkele andere feestlocaties die door bloemen Blavier in de bloemen worden gezet volgens uw smaak en budget

ook (trouw)plannen? Contacteer ons om je in de bloemen te zetten

8 + 12 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest