Waarom planten een goede invloed hebben op de werkomgeving

35_1043

Uit de resultaten van een enquête van de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming AristA blijkt dat slechts de helft van de respondenten echte planten op de werkplek heeft.

Planten hebben veel positieve aspecten:

  • Doordat ze de verdamping van water tegenhouden dragen planten bij tot een lichte verhoging van de luchtvochtigheid. Gezien deze vochtigheid over het algemeen eerder laag is in onze werkomgeving, zijn planten een ideaal middel om uitdroging van de luchtwegen en de ogen (bv. voor mensen die contactlenzen dragen) te voorkomen.
  • De bladeren van planten houden dankzij hun structuur ronddwarrelende stofdeeltjes bij en zuiveren zo de ruimte.
  • De bladeren van planten houden dankzij hun structuur lawaai en warmte tegen. Ze dragen dus ook bij tot het verbeteren van het akoestische en thermische comfort.
  • Planten dragen ook bij tot het mentale welzijn op de werkplaats.
  • Ten slotte tonen verschillende recente studies aan dat planten, naargelang de soort, bepaalde schadelijke en zelfs toxische substanties kunnen absorberen en elimineren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij carbondioxide (die vrijkomt door onze ademhaling), ozon (komt in bepaalde omstandigheden vrij door laserprinters en kopieermachines) …

Maar houd ook rekening met een aantal negatieve aspecten:

  • Planten kunnen door de combinatie van aarde en stilstaand water, een ‘nest’ voor bacterieën vormen. Een correct onderhoud helpt dit te voorkomen.
  • Verschillende soorten planten zijn schadelijk als ze ingeslikt worden (vooral van toepassing voor werkomgevingen waar kinderen aanwezig zijn).

http://www.vacature.com/carriere/werk-leven/hebben-planten-een-positieve-invloed-op-de-werkomgeving

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest