Borgloon (B-3840)

Wij zetten Borgloon in elk van de 4 seizoenen in de bloemen volgens uw smaak en budget

Loon is afgeleid van het Germaanse Lauhun dat beboste heuvel betekent. Mogelijk werd het reeds in 938 voor het eerst vermeld, en wel als Lone. Het verschijnt voor het eerst in 1078 in teksten als Lon. Vanaf de 12e eeuw is ook de Romaanse vorm Looz bekend. Borgloon betekent dus burcht op een beboste heuvel en de plaats lag binnen het woongebied van de Eburonen.

Ondanks de geringe grootte, bezat Borgloon vele functies van een stad: Er waren zeven ambachtsgilden, en wel die der smeden, bakkers, brouwers, slachters, wegers, schoenmakers en kremers (handelaars). Ook was er een rederijkerskamer, genaamd De Goutbloeme, en bestonden er twee schuttersgilden.

Ook was er een kapittel, een begijnhof, en een klooster van paters Birgittijnen, dat van 1643-1794 heeft bestaan.

De fusiegemeente telt naast het stadscentrum nog 12 deelgemeenten: Bommershoven, Broekom, Gors-Opleeuw, Gotem, Groot-Loon, Hendrieken, Hoepertingen, Jesseren, Kerniel, Kuttekoven, Rijkel en Voort. Enkel Hoepertingen telt meer dan 1000 inwoners. De anderen zijn kleine Haspengouwse landbouwdorpjes. In deelgemeente Bommershoven ligt nog het gehucht Haren.

bronvermelding Wikipedia

Borgloon, in het mooie Haspengouw, was begin vorige eeuw de bakermat van de stroopproductie.
De Stroopfabriek werd opgericht in 1878 en is één van de laatste restanten van deze industriële verwerking van fruit tot stroop. In 2005 kocht het stadsbestuur van Borgloon de stroopfabriek en in 2007 won het gebouw De Monumentenstrijd op de Vlaamse tv-zender Canvas. Vandaag wordt er opnieuw stroop gemaakt en kan de industriële site worden bezocht.

Dit is de laatste Vlaamse stroopfabriek die het volledige productieproces nog zelf in handen heeft, er wordt geen gebruik gemaakt van goedkope ingevoerde concentraten maar enkel van het allerbeste fruit wat Haspengouw te bieden heeft. De Loonse stroop is dan ook een authentiek, kwaliteitsvol en (h)eerlijk product, met de garantie dat elk potje Loonse stroop ook werkelijk uit de stroopfabriek van Borgloon komt! Met andere woorden, Loonse stroop: éénmaal gesmeerd, altijd begeerd.

In November 2013 werd de stroopfabriek door de Limburgse floristen van de KUFB (Koningklijke Unie van Floristen in België) in de bloemen gezet. Het team van bloemen Blavier ging voor een gewaagde combinatie in de aanloop naar Kerst …. Hieronder kan u enkele sfeerbeelden vinden, en de hele fotocollectie kan u terugvinden op deze blogpagina over de tentoonstelling in de Stroopfabriek

Je heeft 2 mogelijkheden om te bestellen bij bloemen Blavier en te laten leveren:

Wij hebben ons eigen leveringsteam & wagenpark dat vakkundig en volgens de afspraken (dag, tijdstip en locatie) uje bestelling zal afleveren. Is de persoon in kwestie niet thuis, dan zorgen we voor een oplossing (we nemen contact op met de persoon als we over een GSMnummer beschikken), en eventueel plannen we later een tweede levermoment in om te gaan leveren.

Om ons in te schakelen voor deze levering in de ruime regio van Haspengouw vragen wij volgende transportvergoeding:

  • Leveringen binnen Gingelom (postcode 3890 en 3891): 3 euro
  • Leveringen buiten Gingelom binnen onze leveringszone: 5 euro

Leveringen binnen dezelfde bestelling voor 1 adres (vb verschillende grafstukken voor 1 overledene) combineren we waardoor we maar 1x de transportvergoeding aanrekenen. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf uw bestelling in onze winkel af te halen tijdens onze ruime openingsuren. Op aanvraag kunnen we zonder problemen ook een factuur opmaken en die via email naar je versturen.

Op deze manier maken we onze kosten nog meer transparant en weet je waar je voor betaalt: de kost van het bloemwerk en eventueel de extra kosten zoals verplaatsing. Zo kan u nog bewuster uw budget samenstellen zonder verborgen kosten ... bloemen Blavier, bloemen zoals je wenst.

 

Als u echte kwaliteit van bloemen, bloemstukken en boeketten wil in Borgloon in elk van de 4 seizoenen, dan is er maar 1 adres, en dat is bloemen Blavier. U kan bij ons 7 dagen op 7 terecht in de winkel in Borlo, Gingelom, maar wij leveren ook op elk adres.

Contacteer ons zonder problemen voor meer info of voor uw bestelling via onderstaand contactformulier

Neem contact met ons op via dit contactformulier

3 + 15 =


Bloemen Blavier, dat is niet alleen de grootste keuze in bloemen en planten, maar dat is ook een service naar uw hart ….

Wij staan 7dagen op 7 beschikbaar om uw bloemenwensen om te toveren in bloemencreaties volgens uw budget en smaak …. En ook een eigen leveringsservice hoort daar bij … Wij leveren niet alleen in deze gemeente, maar in de ruime regio in Haspengouw, Vlaams- en WaalsBrabant, …. Zo leveren we van Lincent tot Herstappe en van Waremme en Hannuit.
Een volledig overzicht van alle leveringsplaatsen van bloemen Blavier is beschikbaar via deze link.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest