Orchidee, een classy snijbloem om je interieur op te fleuren

Bloemen houden van mensen, en mensen houden van bloemen. Onze bloementoog staat elke dag vol met verse bloemen, en kiezen is soms moeilijk .... En hoe verzorg je die bloemen? Als bloemenspecialist willen we je helpen om zo lang mogelijk te genieten dus geven we hier naast alle info ook de nodige verzorgingstips, in samenwerking met vlam.be en mooiwatbloemendoen.nl

Deze bloemen kan u vinden bij bloemen Blavier ... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers en een opvallend pronkstuk in het interieur. Zeker wanneer het een heel bijzondere plant is. Phalaenopsis is de orchidee die gemakkelijk te onderhouden is en de langste bloeiperiode heeft. Zoals bijvoorbeeld een enorme pot met orchideeen. Met de classy orchidee geef je je interieur in een handomdraai een stevige stijl-boost. Zet een elegante tak in een flinke vaas en je hebt een eyecatcher in huis die weken staat. Kleine moeite, spectaculair effect.

Kleuren en vormen

De orchidee past bij iedere stijl, dus deze schone verdient de titel ‘perfecte bloem’. Er zijn meer dan 25.000 soorten, maar bij je bloemist zie je vooral de tropische beauty’s. De bloem is er in beeldschone kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zenwit. Zelfs aan tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes is gedacht. Ga voor de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda, de ranke Cymbidium of ‘venusschoentje’ Paphiopedilum (lees: paa-fie-joo-pee-di-lum). Allemaal net zo prachtig als ze klinken.

Symboliek

De orchidee staat voor zuivere vriendschap. Als je haar cadeau geeft, doe dan als de Brazilianen en geef een kus voor iedere bloem. De orchidee was de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Over stijlvol gesproken…

Herkomst

Je vraagt een dame nooit naar haar leeftijd. Niemand kan dan ook vertellen hoe oud de stijlvolle orchideeën uit de op een na grootste plantenfamilie ter wereld zijn. Wat we wel weten, is dat veel van de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden.

Soorten

 • Orchideeën zijn er in vele bijzondere soorten, maten en kleuren. Zo’n 25.000 om wel te zijn.
 • Een paar bekende namen zijn bijvoorbeeld de Phalaenopsis, Dendrobium, Miltonia, Vanda of Cymbidium. Bijzondere namen voor bijzondere planten.
 • De Cymbidium bijvoorbeeld heeft een bloemenpracht waarmee je je in het paleis van een maharadja waant; weelderig, oosters en verleidelijk.

Verzorgingstips

 • Vraagt veel licht, maar geen directe zonbestraling.
 • Plaats de orchidee op de vensterbank, het best een venster op het noorden.
 • Ongeveer één keer per week goed water geven.
 • Zorg ervoor dat het teveel aan water vlot kan weglopen.
 • Knip na de bloei de bloemenstengel op drie ogen terug.
 • Uit de pot groeiende wortels dienen besproeid te worden.

Schrik om terug te knippen na de bloei? Geen probleem, breng uw orchidee gerust mee naar de winkel en wij zullen ze vakkundig terugknippen. Kleine moeite, groot plezier !

Presentatietips

De keuze van de pot kan veel met een plant doen, zeker wanneer deze een maatje groter is. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor contrast, maar ook ton-sur-ton.:

 • Enkele orchideeën bij elkaar zetten in een grote opvallende pot.
 • Een paarse schaal met dieppaarse Vanda’s.
 • Het contrast met een spierwitte pot laat de bloemen nog beter uitkomen.
 • Een grote Chinese pot benadrukt de oosterse sfeer van de Miltonia terwijl stoere betonlook of houten bak prachtig tegen de exotische bloemen afsteken.
 • Of een combinatie met antiek aardewerk.
 • Sommige orchideeën hebben geen potgrond nodig en komen -met wortels en al- prachtig uit in een hoge glazen vaas.
 • De wortels kunnen heel fraai verwerkt worden met takken waaraan korstmossen vastzitten.

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

Neem contact met ons op via dit contactformulier

9 + 8 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest