Agricon Turfvrije potgrond voor het beste resultaat

Potgrond, en dan zeker goede potgrond zorgt ervoor dat uw bloemen van bloemen Blavier de ideale mix van grond en voedingsstoffen krijgt zodat zij een hele zomer hun bloemenpracht aan u kunnen geven. Wij zijn dan ook steeds op zoek naar het beste van het beste voor u, uw planten, uw portemonnee en als het kan ook het milieu.

Anno 2017 zijn we verdeler geworden van Agricon en hun nieuw gamma potgrond zonder turf. Wat wij, en u misschien ook niet, wisten is dat de meeste turf vandaag uit Oost-Europese, Scandinavische, Ierse, Russische en Canadese venen komt. Bij de ontginning ervan gaat niet alleen een eeuwenoude habitat verloren, de afgegraven plekken herstellen is ook heel moeilijk. Zeldzame planten- en diersoorten verdwijnen en bij het ontginnen komt een pak CO2, de broeikasgassen, vrij. In de dikke veenlagen zit immer een enorme hoeveelheid koolstof opgeslagen die bij de ontginning als CO2 vrijkomt

Agricon heeft daarom een gamma TURFvrije potgrond ontwikkeld. Even goed, maar samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen:

  • Houtvezel uit eigen productie. Dit zijn takken die gechipd worden tot houtchips en dan vermalen tot vezels
  • Bos en heidegrond in overleg met Natuurpunt
  • Schorscompost
  • Vlaco groencompost
  • Cocoschilfers
  • NPK messtoffen – organische meststoffen

Daarenboven is Agricon een Noord-Limburgse onderneming, dus is de ecologische voetstap qua vervoer ook nog een stuk kleiner geworden.

We hebben in ons gamma de zakken van 70Liter, 45Liter en 20Liter, zodat u zelf kan kiezen hoeveel zakken u nodig heeft !

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

Neem contact met ons op via dit contactformulier

9 + 8 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest