Anthurium

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Over deze kamerplant kan u hier alle info terugvinden, in samenwerking met vlam.be en mooiwatbloemendoen.nl

Deze kamerplant kan u vinden in het assortiment kamerplanten bij bloemen Blavier ...
bloemen Blavier, planten zoals jij bent !

De Anthurium is een exotische plant met glimmende bladeren en opvallend gekleurd schutblad. Zijn veelzijdige look past zowel in een klassiek als een modern interieur.

Geliefd en glimmend

De Anthurium staat terecht al jaren hoog op verlanglijstjes. Deze geliefde kamerplant maakt met zijn glimmende groene blad, gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf echt een statement. Een witte Anthurium zorgt voor een serene look, terwijl felgekleurde soorten een levendige uitstraling hebben. De plant pas in elk interieur, wat hem een reputatie geeft als cadeauplant. Je ziet de Anthurium meestal in het rood, maar je vindt hem ook in het roze, paars, oranje, geel, wit of groen.

Uit de tropische regenwouden

In 1857 vond de Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer de eerste soort Anthurium, genaamd Anthurium scherzerianum. De tweede werd door Eduard Francois Andre ontdekt tijdens een expeditie in 1876 in het Andesgebergte in Colombia en Ecuador. Hij vernoemde deze plant ook naar zichzelf: Anthurium andreanum. Ondertussen kennen we meer dan 500 soorten Anthuriums.

Plaats: De Anthurium houdt van een lichte plek, maar niet van direct zonlicht.
Water: Geef één tot twee keer per week wat lauw water. De potkluit mag niet helemaal droog zijn, maar moet vochtig blijven. Als de plant te nat staat, is de grond zwart in plaats van bruin en giet je beter wat minder.
Verzorging: Hij vindt het prettig om af en toe besproeid te worden. De Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je dan weghalen. Glimt het blad mooi? Dan is hij helemaal tevreden.

Leuk om te weten

  • De Anthurium doet het als snijbloem ook heel goed in (bruids)boeketten.
  • Het gekleurde schutblad van de Anthurium wordt vaak ten onrechte aangezien voor de bloem. De echte bloemetjes van de plant groeien op de kolf en bestaan uit kleine bobbeltjes.
  • De naam Anthurium stamt uit het Grieks. Anthos betekent “bloei” en oura “staart”. Deze benaming dankt zij aan haar bijzondere bloeiwijze.
  • Anthuriums kwamen in de negentiende eeuw in de mode als woonplant, mede door hun opvallende uitstraling.
  • Sommige Anthuriumsoorten worden volgens traditie gebruikt in medicijnen of om tabak te parfumeren.
  • De Anthurium behoort tot de familie van de Araceae, ofwel de aronskelkachtigen. Tot die familie behoren ook onder andere de Calla en de Dieffenbachia.

Neem contact met ons op via dit contactformulier

15 + 3 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest