Chinese roos (Hibiscus)

Woonplant-van-de-Maand-mei-Chinese-roos-04-05-2015.jpg

 

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Hibiscus of Chinese Roos was kamerplant van de maand mei 2015.

In mei is de Hibiscus, of Chinese roos, Woonplant van de maand. Deze schoonheid met haar spectaculaire bloemen doet je dagdromen over tropische eilanden met witte stranden en Hawaiiaanse hula-danseressen. Zeg, hoor je daar de zee ruisen?

Spectaculaire bloemen als aandachtstrekkers

Natuurlijk, de blaadjes van de Hibiscus zijn prachtig: ze glimmen je tegemoet en hebben een mooie ovale vorm en een spits puntje. Maar de echte aandachtstrekkers zijn haar bloemen. Ze hebben een doorsnee van 10 tot 12 centimeter en vijf kroonbladeren. Deze spectaculaire bloemen bloeien soms maar een dag, maar worden non-stop opgevolgd door nieuwe exemplaren. Je vindt de Hibiscus in het rood, oranje, geel, paars, roze, wit en met twee kleuren per bloem.

Hawaii? Nee, Zuidwest-Azië

Hoewel we bij de aanblik van de Hibiscus misschien dromen over Hawaii, komt de woonplant eigenlijk uit Zuidwest-Azië. Daar groeit zij in het wild als een struik en kan ze wel vier meter hoog worden. Bij warm weer kan je de Hibiscus dus gerust ook buiten neerzetten.

 Verzorging van de Hibiscus

Hibiscus heeft een paar bescheiden verzorgingseisen. Geef haar een zonnige plaats en geregeld een beetje water. Als je de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, dan blijft de plant nieuwe bloemen maken. In de winter doet ze graag een winterslaap: zet haar dan in een lichte, koelere kamer en geef haar wat minder water. In de lente kun je de plant dan eventueel nog wat terugsnoeien. De Hibiscus staat in de zomer graag buiten.

Leuk om te weten:

  • De Hibiscus wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid. Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.
  • De Hibiscus doet het ook prachtig in je tuin of op je balkon in de halfschaduw. Variatie genoeg: de Hibiscus is er op stam, als kleine en grote struik.
  • De Hibiscus is de nationale plant van Maleisië.
  • Omdat de bloemen zo decoratief zijn is het leuk om er gerechten mee te versieren.
  • Wil je je Hibiscus in het voorjaar verpotten? Je verwent de plant met een toplaag van potgrond voor Geraniums.
  • Als je Hibiscus het naar haar zin heeft, kan ze behoorlijk groot worden. Kies dus een standplaats met doorgroeimogelijkheden.
  • Vallen de bloemknoppen van de plant voordat ze kans hebben gekregen open te gaan? Check dan of de plant op een tochtige plekje staat of dat de aarde te nat is.

 

[flickr_set id=”72157654870860248″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest