Dieffenbachia

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Dieffebachia was kamerplant van de maand juli 2014 !

07_juli_WVDM

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een echte blikvanger. Met z’n mooie getekende blad, kleurrijke karakter en luchtzuiverende eigenschappen steelt deze plant de show in huis of op kantoor.

Bont blad vol tekeningen

Er zijn Dieffenbachia’s met kleine en met grote bladeren. Maar vooral de opvallende bladtekening springt in het oog. Want hoewel er Dieffenbachia’s zijn met effen groene bladeren, zie je de plant meestal met ingenieuze tekeningen op het blad in het geel, wit en groen. Zo heb je altijd een uniek exemplaar in huis.

Mooie plant, schone lucht

Met zijn prachtige bladeren wekt de Dieffenbachia niet alleen bewondering, de bladeren hebben ook een luchtzuiverende werking. Dat maakt de Dieffenbachia tot de ideale kantoorplant. Let wel op bij het aanraken van de Dieffenbachia: het plantensap is namelijk giftig. Trek voor de zekerheid handschoenen aan als je de plant verpot en houd ‘m weg bij kinderen en huisdieren.

Plaats: Zet de plant op een lichte plek, zonder direct zonlicht en uit de tocht, en hij maakt scheut na scheut.
Water: Houd de potgrond vochtig, maar niet doorweekt en sproei regelmatig.
Verzorging: Voorzie elke3 à 4 weken wat plantenvoeding. De ultieme verwenning: verpot een jonge Dieffenbachia in de lente. Verdwijnt de bonte tekening van het blad? Dan krijgt je Dieffenbachia waarschijnlijk te weinig licht.

 

Leuk om te weten

  • Dhr. Dieffenbach, naar wie de plant werd vernoemd, was de hoofdtuinman van Schönbrunn, het Weense lievelingspaleis van Sissi.
  • In Brazilië geloven sommigen dat de Dieffenbachia beschermt tegen negatieve energie en het boze oog.
  • De plant is dol op temperaturen boven de 15 graden Celscius en ruim water.
  • Er bestaan zo’n 30 soorten Dieffenbachia, die oorspronkelijk uit tropisch Midden- en Zuid-Amerika komen.
  • Syn. Dieffenbáchia reginae is de grootste soort Dieffenbachia, waarvan de bladeren wel 75 cm lang kunnen worden.
  • Dieffenbachia is familie van bloeiende planten als Anthurium, Spathiphyllum en Zantedeschia.

 

[flickr_set id=”72157645930326201″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest