Echeveria

08_augustus_WVDM

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Echevaria was kamerplant van de maand augustus 2014 !

Echeveria

De Echeveria is stevige vetplant die wel tegen een stootje kan. Hij komt oorspronkelijk uit Mexico en je vindt hem in een waaier van verschillende tinten.

Van grijsgroen tot lila

Wat meteen opvalt aan de Echeveria zijn de dikke, vlezige blaadjes in rozetvorm. Deze blaadjes variëren per soort in kleur van grijsgroen tot lila en roodachtig. Sommige Echeveria’s bloeien zelfs. Dan komen er bloeistengels uit de plant versierd met gele, oranje, rode of roze bloemetjes.

Bestand tegen Mexicaanse droogte

De Echeveria behoort tot de familie van vetplanten (Crassulaceae). De dikke blaadjes, stengels en wortels van de plant hebben een belangrijke functie. Ze slaan namelijk water op tijdens het groeiseizoen. Heel slim, want zo overleeft de vetplant lange perioden van droogte in zijn geboorteland Mexico. Dat maakt hem ideaal voor de zomervakanties; hij kan namelijk 2 tot 3 weken zonder water. Bovendien is de Echeveria is een geknipt cadeau voor vergeetachtige types: het geeft niet als je af en toe vergeet de plant water te geven.

 • Plaats: De Echeveria houdt van een zonnige standplaats, maar gedijt ook prima op een plek in de halfschaduw.
 • Water: Een klein beetje water geven is voldoende.
 • Verzorging: Om de plant goed te laten groeien kun je ‘m het beste om de drie jaar verpotten, het liefst in de lente voor een optimaal effect.

Leuk om te weten

 • Je kunt jouw Echeveria in de zomer ook prima op je terras of balkon neerzetten.
 • De plant is genoemd naar Antansio Echeveria, een Mexicaanse plantenkenner uit de 19de eeuw.
 • Op de vlezige bladeren van de Echeveria zie je vaak een was-of poederlaag of haartjes, dit is natuurlijke bescherming tegen felle zonneschijn.
 • De Echeveria Miranda past in ieder interieur, deze is namelijk in alle kleuren verkrijgbaar, door kleuring op natuurlijke basis.
 • Wist je dat er een Echeveria ‘Glowing Star in the Dark’® bestaat? De plant absorbeert overdag lichtenergie en straalt die uit in het donker.
 • De grootste Echeveria kan wel 50 centimeter in doorsnee worden.
 • Zitten er dode blaadjes onderaan je Echeveria? Deze krimpen vanzelf in en verdwijnen onder de plant.
 • Een combinatie van verschillende soorten Echeveria in een grote schaal geeft een prachtig en kleurrijk effect.
 • Wist je dat er wel 150 soorten Echeveria bestaan?

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos van Bloemenbureau Holland

[flickr_set id=”72157646234272413″]

 

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest