Ficus Ginseng

07.Ficus.11

 

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Ficus Ginseng was kamerplant van de maand juli 2015.

 De Ficus Ginseng is een rasecht zomertype. Bij zwoele temperaturen vertrekt deze bonsai met glimmende blaadjes graag op vakantie naar je terras. Dat maakt van hem de perfecte Woonplant van de maand juli.

 Kunstig gevormde bonsai

 Een grillig vertakte luchtwortel met stevige, ovale blaadjes die glimmen in het licht: dat is de Ficus Ginseng ten voeten uit. Vanuit iedere hoek ziet deze kunstige bonsai er weer net iets anders uit. Een feest voor het oog. De aanblik van al dat frisse groen brengt je helemaal tot rust. Kijk gerust wat langer en droom zachtjes weg.

Een plant met een bijzondere betekenis

Bonsaibomen komen oorspronkelijk uit Japan waar ze een cultureel symbool zijn en al in de veertiende eeuw geweekt werden. In het verre oosten kent men geneeskrachtige werkingen toe aan de grillig gevormde wortel van de Ficus.

Plaats: In de zomer mag de Ficus buiten staan op een schaduwrijke plek. Overwinteren doet de plant bij voorkeur op een koele plaats, bij circa 12°C.

Water: Geef de woonplant matig water, ´s zomers meer dan in de winter. Laat geen water in de schaal of schotel staan

Verzorging: Geef regelmatig voeding. Als je de Ficus Ginseng verplaatst, moet hij daarna even wennen. In de tussentijd kan hij wat blad verliezen. Besproei de woonplant bij droge lucht met een plantenspuit.

Leuk om te weten

  • Ficus betekent vijg. Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 soorten Ficussen.
  • In het wild kan de Ficus Ginseng een boom van wel 20 meter hoog worden.
  • Je komt de plant ook tegen onder de naam Ficus microcarpa Ginseng of Ficus microcarpa.
  • Heb je kapper-aspiraties, maar geen gewillig slachtoffer? De Ficus laat zich met plezier snoeien tot de gewenste vorm.

[flickr_set id=”72157654871976188″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest