Franse geranium (Pelargonium grandiflorum)

03.Pelargonium.9.low

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Franse geranium was kamerplant van de maand maart 2015.

In maart is de Franse Geranium Woonplant van de maand, een plant die ook bekend staat als Pelargonium grandiflorum. Eén blik op haar prachtige bloemen en kleuren en je snapt waar deze voorjaarsbloeier haar tweede naam aan te danken heeft.

 

Franse Geranium versus de Geranium

Je herkent de plant aan de grote bloemen met zes bloemblaadjes die in trossen groeien. Deze bloemen stralen in een of meerdere kleuren in het helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit. Opmerkelijk feitje: niet de bloemen, maar de bladeren van de Franse Geranium geuren. Dat is een van de verschillen tussen de Franse Geranium en de ‘gewone’ Geranium.

 

Van Afrika naar Europa

De Franse Geranium straalt van nature in de zuidelijke regio van Afrika. Rond 1600 namen VOC-schepen vanaf Kaap de Goede Hoop de plant mee naar Europa, waar zij belandde in verschillende botanische tuinen. Met haar zuidelijke achtergrond is het niet zo gek dat de Franse Geranium ook nu graag buiten staat als de nachtvorst is verdwenen.

 

Verzorging van de Franse Geranium

De Franse Geranium staat graag op een lichte plaats, daar gaat ze mooi van bloeien. Geef regelmatig wat water – direct in de pot, niet op de plant zelf. Haal ook uitgebloeide bloemen weg, dan blijft de Franse Geranium nieuwe aanmaken. Na een bloeiperiode binnenshuis verkast de Franse Geranium graag naar buiten. Daar kan ze tot diep in de herfst voor kleur zorgen op het terras. Laat de plant wel binnen overwinteren in een koele kamer en geef dan beperkt water.

 

Leuk om te weten:

  • Een Franse Geranium heeft minimaal 4 uur aan zonlicht nodig om goed te blijven bloeien.
  • Krijgt je Franse Geranium gele bladeren? Geef dan wat minder water.
  • In de winter kun je de Franse Geranium terugknippen tot 10 centimeter en laten overwinteren in een kamer bij een temperatuur van zo’n 12°C.
  • De naam Franse Geranium is afgeleid van het Griekse ‘Geranos’ wat kraanvogelbek betekent. Men vond namelijk dat de vruchtbladeren een lange bek vormden.

[flickr_set id=”72157654866394460″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest