Lilium (Lelieplant)

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten.
Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’  elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Aura van zuiverheid
De Lilium bezit een krachtig aura van zuiverheid en maagdelijkheid. niet voor niets voorzagen de oude Grieken en romeinen hun bruiden al van een prachtige kroon van lelies. Weinig bloemen kennen zo’n sterke verscheidenheid qua symboliek: liefde, vrouwelijkheid, vergankelijkheid en zuiverheid, om er maar een paar te  noemen. Omdat wit wordt gezien als dé kleur die staat voor rein- en zuiverheid, is de witte Lilium vaak te zien als decoratie in kerken en religieuze instellingen en op graven.

Dominante factor
De Lilium is vooral bekend in de vorm van de witte exemplaren. Maar het geslacht Lilium telt inmiddels zo’n honderd soorten. De plant is in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar. rood, oranje, wit, pasteltinten, trompetvormige bloemen, opstaande bloemen, zijwaarts gerichte bloemen en stervormige bloemen: de Lilium biedt het allemaal. De bloemgrootte kan variëren van zeven tot wel 25 centimeter, sommige exemplaren geurend, andere niet. Dankzij haar sterke présence is de Lilium altijd duidelijk aanwezig. Ze geeft zelf ook de voorkeur aan een sterke persoonlijkheid, om
zo vooral voldoende tegengas te krijgen. anders bestaat de kans dat de Lilium de dominante factor in de woning wordt.

Plaats: een lichte plaats, uit de felle zon. De Lilium heeft graag vochtige potaarde en een omgevingstemperatuur van 15 tot 20 graden Celsius. in de zomermaanden staat ze ook graag op balkon of terras.
Water: matig water geven

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest