Olifantsoor - Alocasia

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Over deze kamerplant kan u hier alle info terugvinden, in samenwerking met vlam.be en mooiwatbloemendoen.nl

Deze kamerplant kan u vinden in het assortiment kamerplanten bij bloemen Blavier ...
bloemen Blavier, planten zoals jij bent !

Op zoek naar iets exotisch en imposants? Met olifantsoor verandert elk interieur in een Aziatische oase met een vleugje mysterie.

Tropische superster

Theatraal, een beetje geheimzinnig en ontegenzeggelijk een persoonlijkheid: olifantsoor (Alocasia) zie je niet snel over het hoofd. Het is een sierlijke plant die meteen opvalt door de grote hartvormige bladeren die 20 tot 90 cm lang kunnen zijn en schitterende nerven en tekeningen kunnen hebben. Er is een soort met spikkels op de stengels, een exemplaar met golvend lang en gekleurd blad en een compacte voor wie niet zoveel ruimte heeft, maar toch een stukje Azië in huis wil.

Yin & Yang

Het grote formaat van olifantsoor in combinatie met de hartvormige bladeren maakt er een plant van die zowel een mannelijke als een vrouwelijke uitstraling heeft. Daarmee past hij prima in de huidige woontrend waarin evenwicht een hoofdrol speelt in het interieur. Niet teveel decoratie, enkele blikvangers, balans tussen natuurlijk en kunststof materiaal, planten essentieel verbindend element. Trek je deze stijl door, dan zet je een groene reus als olifantsoor in een pot met zachte kleuren of een lief patroontje, voor het beoogde stijleffect.

Jumbobladen

Hoe meer bladoppervlak een plant heeft, hoe meer zuurstof hij kan produceren. Dat maakt olifantsoor met zijn enorme bladeren een topproducent in O2 die zo zijn steentje bijdraagt aan een prettig binnenklimaat.

Verzorging olifantsoor

  • Olifantsoor staat graag licht en ruim, zodat hij zijn bladeren goed kan ontvouwen.
  • Laat de potgrond niet opdrogen, olifantsoor is een stevige drinker die houdt van een licht vochtige kluit.
  • In zomer twee keer per maand wat plantenvoeding geven, in de winter volstaat eens per maand.
  • Af en toe onder de douche of in een zomerse bui afspoelen vindt olifantsoor heerlijk.
  • Als tropische regenwoudbewoner houdt hij van vochtige lucht: de sierpot in een fraaie schaal met water zetten dat om hem heen verdampt, vindt olifantsoor geweldig en staat nog mooi ook.
  • Als het onderste blad minder mooi wordt, snij je het 4 cm van de basis af. Dit bevordert de groei van nieuw blad.

Tropische paraplu

Olifantsoor hoort bij de Araceae familie en is inheems in tropisch en subtropisch Azië en Oost-Australië. Er zijn 79 soorten van bekend, uit fossiele resten valt op te maken dat hij in ieder geval in de prehistorie al op aarde groeide. De bladeren worden er vaak gebruikt als alternatieve paraplu tijdens een hoosbui: zowel mensen als dieren mogen er graag onder schuilen en ter plekke worden de zetmeelrijke wortelstokken ook wel gegeten.

Trivia olifantsoor

  • Een bloeiend olifantsoor – er komt dan een bloeikolf tevoorschijn – is vaak een teken dat het niet goed gaat met de plant. Om de energie van de plant te sparen, kun je de bloem beter weghalen.
  • De plant is sinds de jaren vijftig een populaire woonplant en kan met de juiste verzorging samen oud met je worden.
  • In Azië staat de plant bekend als ‘de grote beschermer’ en ook binnen heeft olifantsoor een heel geruststellende en rustgevende uitstraling, door de grote bladeren.

Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

Neem contact met ons op via dit contactformulier

7 + 9 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest