Slaap beter met (1 van) deze kamerplanten op je slaapkamer

Als je slaapproblemen hebt dan ben je niet alleen. Tekort aan nachtrust dreigt een epidemie te worden aldus een studie naar het slaapgedrag van de Nederlander. Bijna een derde van de bevolking slaapt dagelijks zes uur of minder en dat is gewoon te weinig.

Maar soms lukt het gewoon niet, zelfs al ga je op rijd naar bed. Als je al van alles hebt geprobeerd, een nieuw matras hebt gekocht, elke avond een pot thee drinkt met een zakje sleepytime en een zakje kamille, lees dan vooral even verder want misschien is een plant de oplossing.

Kamerplanten kalmeren

Kamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid:

  • Betere luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Betere geur
  • Positieve invloed op hoofdpijn
  • Een oppepper voor je stemming
  • Voorkomen van verkoudheid
  • Betere hersenfuncties
  • Betere slaap

Uit een veelgeciteerd onderzoek van ruimtevaart organisatie NASA blijkt al langer dat planten een kalmerend en reinigend effect hebben.

We hebben een top 5 samengesteld van kamerplanten waarvan wij denken dat ze het meest effectief zijn om de lucht in je slaapkamer te verbeteren, je te kalmeren en zo beter te laten slapen.

Aloë Vera

Aloe vera is een fantastische kamerplant. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden.
Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af en dat is fijn om in je slaapkamer te hebben, want het helpt tegen slapeloosheid en een betere en diepere slaap. Aloe vera heeft als bijnaam “de onsterfelijke plant” en kan ook makkelijk gestekt worden, dus zelfs voor mensen zonder groene vingers is er geen excuus.
Meer info over de Aloë Vera kan je vinden op deze pagina in het kamerplantenalfabet

Lavendel

De geur van lavendel zit vaak in rustgevende en essentiële oliën. Lavendel vermindert de effecten van stress, het verlaagt je hartslag, verbetert je slaap en het schijnt zelfs dat baby’tjes minder gaan huilen van lavendelgeur. De plant is wel een echte buitenplant, dus we adviseren niet om deze in een pot in de slaapkamer te zetten. Geniet ervan op je zonnige balkon of terras en droog de lavendel voor gebruik in je slaapkamer.

Jasmijn

Jasmijn is een exotische plant waarvan de geur de luchtkwaliteit te verbeteren en het maakte je alerter en productiever.
Simpelweg even ruiken aan deze enorm geurige plant maakte je al rustigere en minder stressvol.

Engelse klimop (Hedera helix)

Klimop is een klassieker. Makkelijk in leven te houden en doet het bijna overal. In de studie van NASA is het de nummer 1 plant met een positief effect op de luchtkwaliteit in je huis.
Door deze eigenschappen van klimop is deze plant met name interessant voor mensen die problemen hebben van moeilijkheden met hun luchtwegen, zoals astma-klachten.
Meer info over de klimop of Hedera kan je vinden op deze pagina in ons kamerplantenalfabet

Sanseveria

Deze andere klassieke kamerplant is al bere-populair dus behoeft weinig introductie. Sansevieria’s zijn er in de groen-gele variant zoals opd e foto, maar ook in een rustigere, geheel groene soort. Ze zijn weer helemaal hip, decoratief en goed voor je gezondheid. Daarnaast zijn ze ook bijzonder makkelijk in de verzorging. De sansevieria kennen we ook als de kantoorplant bij uitstek.

Sommige onderzoeken bedelen de sanseveriaplant eigenschappen toe als het verminderen van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen. Een betere lucht in je slaapkamer zorgt uiteraard voor betere slaap en een meer productieve dag de dag erna.

Conclusie

De meeste mensen hebben geen idee dat kamerplanten een positief effect hebben op hun slaap, gezondheid en de luchtkwaliteit in huis. Door meer kamerplanten in je huis en slaapkamer te plaatsen krijg je niet alleen zonder enige moeite een schoner en gezonder huis, maar het kan ook een grote impact hebben op je gezondheid, slaap en je gevoel van welbevinden.

met dank aan https://www.tuinenbalkon.nl/een-betere-nachtrust-met-deze-5-planten-voor-in-de-slaapkamer

Bloemen Blavier, je vertrouwde florist in Gingelom, is naast bloemen ook een expert in kamerplanten. Met de nodige kennis selecteren wij op de veilingen en bij onze groothandels de beste, mooiste, leukste of verrassendste kamerplanten om uw interieur in het groen te zetten .....

We houden je op de hoogte van de laatste trends en zorgen voor een groene atmosfeer bij je thuis. Via onze contacten kunnen wij aan de meeste kamerplanten komen, dus ben je op zoek naar inspiratie of een specifiek kamerplant, dan is Steven Blavier en zijn team de juiste keuze .... bloemen Blavier, planten zoals jij bent !

Ontdek onze kamerplanten, tips & tricsk op deze overzichtspagina op onze website

Slaap beter met (1 van) deze 5 kamerplanten in je slaapkamer

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

Neem contact met ons op via dit contactformulier

3 + 5 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest