Binnen of buiten ? 5 kamerplanten voor twijfelaars

Het mooie lenteweer in combinatie met frisse tussenpozen doet klanten aarzelen : koop je nu best een tuinplant of toch nog maar een woonplant ? Met deze 5 ‘binnenstebuiten’ planten haal je elke twijfel weg.

Calla, Campanula, Celosia, Platycodon en potlelie gedijen zowel binnen als buiten. Gedaan dus met de discussie ! Deze binnenstebuiten planten vormen een kwintet dat samen de geur, de kleur en de zwier van de zomer brengt. In de tuin, op het terras of in huis : Je kan dus gewoon zelf kiezen waar je deze planten zet !

Deze planten kan je op dit moment bij bloemen Blavier vinden, of op bestelling heel gemakkelijk bij ons verkrijgen !

 

1. Calla

Calla is een gestileerde schoonheid met een sexy kelk. Het blad en de kelken van de calla staan fier omhoog en de plant heeft meestal een hoogte van 40 tot 55 centimeter. De pijlvormige bladeren zijn heldergroen. Daartussen staan de stelen met trechtervormige schutbladeren die de aar beschermen. Je vindt ze in rood, roze, crème, geel, paars, oranje, wit en zelfs zwart.

Meer info over de Calla kan je vinden in ons kamerplantenalfabet over de Calla. Klik hier voor meer !

 

2. Campanula

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: campanula is Latijns voor ‘klokje’. Volgens de mythe had de godin Venus een spiegel die uitsluitend schoonheid weerspiegelde. Cupido liet ‘m in miljoenen scherven vallen. En al die scherven maakten, zoals ze gewend waren, alles om zich heen mooi door op te bloeien in beeldige klokjes: campanula.

3. Platycodon

De vijf bloemblaadjes van ballonklokje doen denken aan een pentagram en staan voor de vijf Taoïstische elementen: hout, water, vuur, metaal en aarde. De knoppen zijn gevuld met lucht wanneer deze nog dicht zijn, en dat verklaart de bijnaam ballonklokje. Eenmaal in bloei lijken de sierlijke bloemen eerder op platte klokjes.

4. Celosia

Bij Celosia kun je kiezen uit pluimen en wonderschone kronkelbloemen in felpaars, knalroze of vlammend rood. Deze opvallende plant bloeit maandenlang. Celosia staat voor humor, warmte en stoutmoedigheid. Het is de plant die je geeft aan iemand die een duwtje in de goede richting kan gebruiken.

 

5. Potlelie

De statige potlelie biedt heel veel groen met een kroon van majestueuze bloemen, die elk een schitterende tekening hebben. Lelie is het soort plant waar legendes om worden gesponnen, omdat ze mooi en mysterieus zijn en vreugde brengen. Zoals de Chinezen zeggen: ‘Als je twee broden hebt, verkoop er dan één en koop een lelie.

 

Verzorgingstips

Binnenstebuiten planten staan graag licht, maar liefst niet in de volle zon. Met een licht vochtige kluit en eens per week wat plantenvoedsel bloeien ze extra mooi en lang. Uitgebloeide bloemen kun je weghalen. Zo behouden de planten een frisse uitstraling.

Met dank aan https://fleurcreatief.com/

Bloemen Blavier, je vertrouwde florist in Gingelom, is naast bloemen ook een expert in kamerplanten. Met de nodige kennis selecteren wij op de veilingen en bij onze groothandels de beste, mooiste, leukste of verrassendste kamerplanten om uw interieur in het groen te zetten .....

We houden je op de hoogte van de laatste trends en zorgen voor een groene atmosfeer bij je thuis. Via onze contacten kunnen wij aan de meeste kamerplanten komen, dus ben je op zoek naar inspiratie of een specifiek kamerplant, dan is Steven Blavier en zijn team de juiste keuze .... bloemen Blavier, planten zoals jij bent !

Ontdek onze kamerplanten, tips & tricsk op deze overzichtspagina op onze website

Twijfel je welke kamerplant? Hier zijn 5 kamerplanten voor binnen EN buiten

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

Neem contact met ons op via dit contactformulier

7 + 2 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest