Viooltje – Viola

Viooltje – Viola

Kopen, dat doe je best bij de vakman. Iemand die zijn vak kent, iemand die je kan vertrouwen. Steven Blavier van bloemen Blavier heeft die kennis: een gedegen opleiding tuinbouw aan het PIBO en daarna nog een diploma meester-florist .. Dus wil je zekerheid, dan koop je in vertrouwen bij bloemen Blavier in Gingelom ….

Viooltje (Viola) is een geslacht uit de viooltjesfamilie (Violaceae).

Het geslacht kent circa vierhonderd soorten die voorkomen in gematigde streken. De meeste soorten worden op vochtige en iets beschaduwde plaatsen aangetroffen. Na het bloeien draait de uitgebloeide bloem zich naar beneden, na de rijping richt de zaaddoos zich weer op, en opent zich. Het verdroogde zaadkapsel staat onder spanning en bij beweging schieten de zaadjes weg.

Er bestaan cultivars met grotere bloemen, die echter niet verwilderen.

Gebruik

Viooltjes worden gebruikt als basis voor veel parfums. Er wordt zelfs snoep van gemaakt. Jonge bladeren zijn in gekookte vorm eetbaar en bevatten veel vitaminen. De bloemen kunnen gebruikt worden voor de decoratie van maaltijden. Zowel bloemen, bladeren als wortels worden ook medicinaal gebruikt.

Symboliek

In de iconografie is een viooltje het symbool van nederigheid.[1] Het wordt geassocieerd met Christus en staat soms op afbeeldingen van Christus. Witte viooltjes komen voor op afbeeldingen van de heilige Fina.Het driekleurige viooltje is tevens het symbool voor de Vrijdenkerij.

Tips om volop van de viooltjes te kunnen genieten:

  • Geef tijdens en na het planten voldoende water.
  • De plant kan in de volle zon staan.
  • Verwijder de uitgebloeide bloemen; zo blijven ze onverstoorbaar doorgroeien.
  • Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect.
  • Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd.
  • Leg onder in de pot wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen.
  • Heb je de ruimte? Kies dan eens voor grote vlakken in één kleur. Het resultaat is oogverblindend.
(met dank aan wikipedia, tuinadvies.be, )

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest