FairTrade bloemen boven bij bloemen Blavier

logo

Fairtrade bloemen hebben vanaf nu een streepje voor bij bloemen Blavier. Immers, vanaf het ontstaan van bloemen Blavier hebben wij altijd de kaart van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) getrokken. Zo hebben wij verschillende medewerkers tewerkgesteld met mindere kansen op de arbeidsmarkt, en zijn we sinds jaren actief op KIVA met minikredieten voor collega floristen in andere werelddelen.

Fairtrade bloemen FFP

Fairtrade bloemen FFP

Sinds begin januari 2016 gaan we nog een stap verder en kiezen we bij voorkeur bij onze aankopen voor Fairtrade bloemen, gelabeld FFP.

FFP is een initiatief om de afzet van duurzaam geteelde bloemen en planten te stimuleren. Het geeft u als consument dé garantie van duurzaam geteelde planten en bloemen. Fair Flowers Fair Plants is een internationaal consumentenlabel voor bloemen en planten die op duurzame wijze zijn geteeld. Dit houdt concreet in dat het product voldoet aan allerlei hoge eisen op het gebied van milieu en sociale aspecten:

  1. Vrijheid vakbondsvorming en collectief overleg
  2. Geen discriminatie
  3.  Recht op minimum loon
  4. Respecteren van arbeidstijden
  5. Gezonde en veilige werkplaats
  6. Verantwoord en minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen
  7. Werkgarantie
  8. Bescherming milieu
  9. Geen kinderarbeid
  10. Geen gedwongen arbeid

Vanaf heden zal bloemen Blavier steeds de afweging maken bij zijn aankopen om bij voorkeur FFP bloemen te kopen. Spijtig genoeg zijn nog niet alle kwekers FFP gecertifieerd, dus om ons grote aanbod volledig te krijgen kopen we ook bij andere kwekers, voor zover er geen FFP aanbod is.

In de winkel zullen wij de bloemen met een FFP certificaat nu ook zo aanduiden, zodat u bewust kan kiezen om deze keuze te steunen door deze bloemen te kopen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als florist, natuurlijk bloemen Blavier

 

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest