De Tulp – verzorgingstips

DE TULP

Van Turkse tulband naar Amsterdams grachtenpand
Ah, de tulp! Hollandser kan het haast niet, zou je denken, maar de tulp komt oorspronkelijk uit Iran, Afghanistan en Kazachstan. Nomaden namen de bloemen mee naar Turkije, waar sultans een tulp op hun tulband droegen. De bloem kreeg zo zijn naam: ‘tulipan’ betekent tulband.

Kleuren en vormen van de tulp

De populaire tulp is verkrijgbaar in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of met bloemblaadjes in meerdere kleuren. Ook qua vorm heb je genoeg te kiezen. Zo zijn er tulpen met een enkele of een dubbele rij bloemblaadjes, opvallende franje- en parkiettulpen met gekartelde bloemblaadjes en de elegante lelietulp.

Verzorging van de tulp

Met deze verzorgingstips geniet je vijf tot twaalf dagen van je tulbandjes:

  • Kies een vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
  • Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
  • Gebruik kraanwater op kamertemperatuur.
  • Snijd de stengels schuin af.
  • Zet de vaas op een koele, niet zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.

Symboliek van de tulp

Geef je tulpen, dan geef je in sommige gevallen ook een boodschap. Zo betekenen rode tulpen bijvoorbeeld onstuimige liefde en zwarte tulpen: ‘Ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen’. Gaf je in de zestiende eeuw een tulp, dan gaf je rijkdom. In die tijd was de bloem namelijk mateloos populair en er ontstond al snel een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol kocht je in die tijd een heel grachtenpand in Amsterdam! Die tijden zijn voorbij, maar een mooie bos tulpen ín huis voel je je nog steeds heel rijk.

Met dank aan http://www.mooiwatbloemendoen.nl/de-tulp

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest